"MY WORLD BECOMES BEAUTIFUL WİTH MY VALUES/DEĞERLERİMLE GÜZELLEŞİR DÜNYAM"

20.12.2020 253

Okulumuz Müzik Öğretmeni Muzaffer ORHAN'ın yürüttüğü eTwinning Değerlerimle Güzelleşir Dünyam Projesi

Proje hakkında

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşıyor olabiliriz. Dilimiz, rengimiz, ırkımız, dinimiz ve kültürümüz farklı olabilir ama hepimizin buluştuğu ortak bir nokta var; "Evrensel değerlerimiz" Evrensel değerlerimizi, değişen zamanla birlikte değişen öğrenci profillerine hitap edecek şekilde gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz.
Yeni neslin ihtiyaç duyduğu öğretim yöntem ve teknikleri ile birlikte, özellikle web 2.0 araçlarını doğru ve etkin kullanarak kalıcı öğrenmeyi hedefliyoruz.Öğrenilen ve benimsenen değerlerin hayata dönüşmesi ancak bu şekilde mümkün olacak ve gelecek nesillere aktarıldı.
Projemizde her ay bir veya iki evrensel değere ulaşmayı planlıyoruz.
Ulaşmayı hedeflediğimiz değerler; doğruluk ve dürüstlük, yardım etme ve paylaşma, sorumluluk, adalet, şefkat, tasarruf.

* Öğrencilerimiz ters değerlerimizi öğrenirler
* Öğrencilerimiz ortak bir e-kitap, ortak bir şiir, ortak bir şarkı, ortak bir hikaye veya sanal müze gibi ortak ürünler oluşturabilirler.
* Öğrencilerimiz çeşitli etkinliklerle öğrendikleri değerlerin olumlu sonuçlarını ve geri bildirimlerini bizzat gözlemleyebilirler.
* Değerleri hayata dönüştürme yeteneği.
* Öğrencilerimiz, değerler konusundaki çalışmalarına dahil edecekleri aile üyeleri ve sosyal çevreleri ile doğru ve etkili iletişim kurmayı öğrenebilirler.
* Öğrencilerimiz farklılıklarımıza saygı duymayı öğrenebilirler.
* Öğrencilerimiz işbirliğine dayalı öğrenme yeteneklerini geliştirebilirler.
* Öğrencilerimiz farklı okullardan arkadaşları ile sosyalleşebilecekler.
* Öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını ve teknolojiyi etkili bir şekilde kullanmayı öğrenebilirler.
* Öğrencilerimiz interneti güvenle kullanmayı öğrenebilirler.
* Öğrencilerimiz yenilikçi eğitim yaklaşımları sayesinde daha motive ve hevesli bir öğrenme sürecine girerler.
* öğrencilerimiz İngilizcelerini geliştirebilirler.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Doğruluk ve dürüstlük, yardım etme ve paylaşma, sorumluluk ve adalet, merhamet, biriktirme gibi evrensel değerlerimizi sırayla ele alacağız. öğrencilerimiz ve çevrimiçi yarışmalar düzenlenecektir. Bu etkinlikleri gerçekleştirirken işbirlikçi yöntem ve teknikler kullanılacaktır. Faaliyetlerimizde web 2.0 araçlarının kullanımına özel dikkat gösterilecektir. Faaliyetlerimizin detaylı planlaması proje ortaklarımızla istişare içerisinde yapılacaktır. Faaliyetlerimiz somut ürünler verecek şekilde planlanacaktır.
Aralık ; Doğruluk ve dürüstlük
Ocak; Şubat ayına yardım etmek ve paylaşmak ; Sorumluluk ve adalet
Mart ; Merhamet
Nisan; Kaydediliyor

* Öğrencilerimiz evrensel değerlerimizi öğrenecekler
* Öğrencilerimiz e-kitap, ortak şiir, ortak şarkı, ortak hikaye veya sanal müze gibi ortak ürünler oluşturacaklar
* Öğrencilerimiz olumlu sonuçları şahsen gözlemleyebilecek ve Öğrendikleri değerlerin çeşitli etkinliklerle geri bildirimleri
* Öğrencilerimiz, değer çalışmalarına dahil edecekleri aile üyeleri ve sosyal çevreleri ile doğru ve etkili iletişim kurmayı öğrenecekler

* Öğrencilerimiz toplumdaki farklılıklara saygı duymayı öğrenecekler
* İşbirlikli öğrenme Öğrencilerimizin becerileri gelişecek
* Öğrencilerimiz farklı okullardan arkadaşlarıyla sosyalleşirken farklı kültürlere tanıklık edecekler
* Öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını etkin kullanmayı öğrenecekler
* Öğrencilerimiz teknoloji araçlarını etkin kullanmayı öğrenecekler
* Yenilikçi eğitim yaklaşımları sayesinde öğrencilerimiz daha motive ve hevesli bir öğrenme sürecine girecekler
* Öğrencilerimizin güvenli internet konusunda farkındalıkları artacak.

20-12-2020