Müzikli Oyunlar Oynuyorum I Play Games With Music

16.02.2022 172

eTwinning "Müzikli Oyunlar Oynuyorum/I Play Games With Music" Projesi

Proje hakkında

Yetişkinler için, çocuklar için iş ne olursa olsun, oyun ona atıfta bulunur. Oyun oynayan çocukların hayatları boyunca daha başarılı oldukları gözlemlenmiştir. Çocukların oyun oynarken daha dikkatli oldukları, konuya odaklandıkları, hızlı karar verdikleri, rekabet duygusuna sahip oldukları, kendilerine güvendikleri ve daha sosyal oldukları gözlemlenmiştir. Müzik, oyunun ayrılmaz bir parçasıdır. Kalp atışlarımızda bir ritim varsa müzik her yerdedir dedik, oyunu müzikle bütünleştirdik ve projemizin konusu haline getirdik. Projemizde öğrencilerimizin yaş seviyelerine uygun olarak müziğin en önemli unsuru ve oyunun zihinsel ve fiziksel yeterliliklerine odaklanacağız. Ritim ile birlikte eğlenceli ve akıcı bir öğrenme sağlayarak öğrencilerin öğrenmelerinin kalıcı olmasını sağlamayı amaçlar.

-Kuralların anlaşılmasını ve öğrenilmesini sağlayacaktır.
-Sistematik düşünme alışkanlığı kazanacaklar.
-Boş zamanınızı hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmenizi sağlayacaktır.
-Sosyal başarının artmasına yardımcı olacaktır.
-Dil becerilerini geliştirme
-Doğdukları andan itibaren tanıştıkları ritimleri/müzikleri hatırlama -Vücut
perküsyon veya kupa ritmi çalışması
yapma -Eğlenerek oynayarak öğrenmeyi sağlama -Öğrencilerin
öğrenme ortamına aktif katılımını sağlama
-Ritmi hatırlama ve oyunlarda müzik
-Öğrencilerin yaşıtlarıyla çevrimiçi ve yüz yüze iletişim kurmasını
sağlamak - Oyun hazırlamaya ve sunmaya istekli olmalarını sağlamak

ÇALIŞMA SÜRECİ

-Yapılacak çalışmaların belirlenmesi
-Belirlenen çalışmaların uygulanması -Şubat ayında öğretmen webinarının düzenlenmesi -Yapılacak
-Tüm eserlerin e-kitap haline getirilmesi

BEKLENEN SONUÇLAR

Oyun oynamak isteyecektir.Bir müzik aleti yaparak yaratıcı zekası gelişir..Şiir yazar ve yazdığı şiiri sunar. Ailesiyle oyun oynar ve öğrenir. Müzikte ritim duygusu gelişir. Matematiksel zeka, müzik zekası ve kinestetik zekanın birleştirilmesiyle öğrencinin zayıf olduğu alanlardan biri diğeri sayesinde gelişir. Öğrenciler beden farkındalığı ve ritim duygusu geliştirir.

Okulumuzdan projeyi müzik öğretmenimiz Muzaffer ORHAN, beden eğitimi öğretmenimiz Havva BİRİCİK DERE ve İngilizce öğretmenimiz Ayşe YİĞİT yürütmektedir.