eTwinning Nedir?

07.01.2021 224

eTwinning,       Avrupa'daki       okullar       için       oluşturulmuş       bir       topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa´da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

eTwinning Portalı  (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık olarak 573.000´den fazla öğretmen  üyesi  bulunmaktadır.  Portal,  öğretmenlerin  ortak  bulması,  proje  oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır. 2005  yılında  Avrupa  Komisyonunun  eöğrenme  Programının  ana  hareketi  olarak başlatılan eTwinning,  2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde  entegre  edilmiştir.  Merkezi  Destek  Servisi,  Avrupa´daki  okullar,  öğretmenler  ve öğrenciler için eğitimi geliştiren  31 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

Ülkemiz eTwinning´e 2009 yılında dahil olmuştur. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ülkemizde  52.000´den fazla okuldan,  129.000´den fazla kullanıcı portala  kayıtlıdır  ve  şu  ana  kadar 23.000´den  fazla  projeye  katılmışlardır.  eTwinning Erasmus+ sürecinde de Avrupa Komisyonu´nun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biridir ve son süreçte 2021 yılına kadar sürdürülecektir.

* Sayılar, Mayıs 2018 istatistiklerine göredir.

Okulumuz eTwinning okulu olmaya hak kazanmıştır. eTwinning Okulu olmak için gerekli çalışmalar devam etmektedir.