Okulumuzun Tarihçesi

25.11.2012 2831

1963 yılında Simav'ın Kurtuluşundan adını alan "Dört Eylül İlk Okulu" 5 sınıflı ve     5 derslikli olarak Eğitim Öğretime başlamıştır. 1977 yılına kadar Müdür Yetkili Öğretmen ile devam eden okul 1977 yılında müstakil müdürlük alarak faaliyetlerine devam etmiştir. 1981 yılında artan öğrenci mevcudu sebebiyle ikili öğretime geçilmiştir. Aynı yıl okul bünyesinde 1 anasınıfı açılmıştır. Tek katlı olarak inşa edilmiş olan okulumuza 1987 yılında 2. kat ilavesi yapılmıştır. 1989 yılında da 1 Çok Amaçlı Salon ve üzerinde 5 derslik ilavesi yapılarak normal öğretime dönülmüştür. 1994-1995 Eğitim Öğretim Yılında İlköğretim olan okulumuza 6. sınıf kayıtları yapılmış, yine öğrenci sayısının, kapasitenin üzerine çıkması sebebiyle    1995-1996 Öğretim yılında ikili Eğitime devam etmiştir.2006-2007 Eğitim Öğretim Yılında yeni binasında Eğitim Öğretim faaliyetlerini sürdüren okulumuz tekli eğitime kavuşmuştur. Okulumuzda 25 Derslik,1 Bilgi Teknolojisi sınıfı,1 Fen laboratuarı,8 Depo, 1 Öğretmen Odası,1 Memur odası, 1 Müdür Yardımcısı odası,1 Müdür Odası,1 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Odası,1 Çok Amaçlı salon mevcut olup,eğitim öğretime 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 4 Türkçe Öğretmeni, 4 Matematik Öğretmeni, 3 Fen ve Teknoloji Öğretmeni, 2 Sosyal Bilgiler Öğretmeni, 3 İngilizce Öğretmeni, 2 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni, 2 Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni, 1 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen, 2 Beden eğitimi Öğretmeni, 1 Memur ve 5 Hizmetli ile devam etmektedir.

Başarısını her gün artırma gayretinde olan okulumuz 2006-2007 Öğretim Yılında çevre yolu üzeri yeni garaj yanındaki yeni ve çok modern binamızda Eğitim Öğretime devam etmektedir. Okulumuz Tam Gün Eğitimine de geçerek daha verimli bir çalışma içerisine girmiştir.

2009 SBS sınavlarında 4 Fen Lisesi, 5 Anadolu Öğretmen Lisesi 7 Anadolu Lisesi ve çok sayıda meslek liselerine öğrenci yerleştirerek başarısını ispatlayan okulumuz 2010 sınavlarında da kendisinden bekleneni vermek üzere bütün personeli ile çalışmalarına devam etmektedir.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 7 Fen Lisesi ve birçok sayıda Anadolu Liseleri, Meslek Liselerine giren öğrencilerimiz öğretmenlerin üstün gayreti ile başarılarına devam etmektedir.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı başında boya ve tadilat geçiren okulumuz, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Zemin İyileştirme çalışmaları yapıldığı için Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu Binasında Eğitim Öğretime devam etmiştir. 2019 yılında tekrar eğitim öğretime başlamıştır.Bütün personelimiz özverili bir şekilde çalışmaktadır.Konferans Salonu, Spor Salonu, Müzik Atölyesi, Bilşim Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi ve Spor Toto İl özel İdaresi tarafından okulumuz bahçesine yarı kaplı Basketbol sahası yapılmıştır.